Twitter'da Paylaş !

21 Mayıs 2011 Cumartesi

Aşkın Yan Etkileri

Evet bundan sonra günlük olarak yazmaya devam ediyoruz.

Öncelikle bugünkü yazımın gelen öneriler arasından seçtiğim; Elif Çelik'in 'Aşkın Yan Etkileri' temasıydı.Ayrıca bu da bir uygulama olacak,bundan sonra konuyu takipçiler seçecektir :)

Aşk her zaman mutluluk kaynağı değildir.Birçok zaman aşk insanlara 'diğer yüzünü' gösterir.Bu durum kaçınılmazdır çünkü aşkta bu olmadan aşk yapılanmaz.

Aşkın yan etkileri nedir peki desek? Derslerini etkiler vs. gibi durumlar değil.O nesnel bir kavram değil öznel bir kavramdır.Bu durumları aşktan anlamayan insanlar rahatça kullanabilir.Aşk bir insanın hayatını nasıl mı etkiler? Aşkın insanların hayatına en büyük etkisi kişinin zeka olarak olgunlaşmasıdır.Bu negatif bir etki değil diyebilirsiniz.Ama oldukça negatif bir etki. Çünkü bu etki aşk sırasında değil aşk bitince gerçekleşiyor.

Bu insanların doğrudan hayatı etkileyen ilk aşamaydı.Şimdi diğer yan etkilerine bakalım..

En büyük yan etki 'Güvensizliktir' her ne kadar öznel bir kavram olarak görünüyor gibi olsa da zamanla nesnel bir kavram olmuştur.'Güvensizlik'te tabii ki aşk bitince başlayan,sevdiğin kişiye değil diğer kişilere duyduğun histir.Aslında bakarsanız Aşk'ın yaşanıyorken pek bir yan etkisi yok.Her şey aşk bittiği zaman başlıyor.Aşk sırasında tartışmayı-küsmeyi yan etkiyle karıştırmayın sakın!

Ve aşkın en özel/güzel halini yaşamış insanlar buna 'yan etki' değil 'aşkın temel kavramları' olarak bakıyorlar.

Bir şiirim ile devam etmek istiyorum :

"Bir çok kez tutuldum aşka,
En özeli sendin aslında.
Aşk sırasında her şey güzeldi ama..
Bitince bozuluyor bütün büyü.

Zarar veremez aşk bana;
Derdin ya sen hep.
Haklısın,aşk sevene zarar vermiyor"

Güç göstermek yerine düşünürseniz eğer çok daha mutlu olabilirsiniz..

1 yorum: