Twitter'da Paylaş !

11 Mayıs 2011 Çarşamba

Ulaşabildiklerimiz Varken Niçin Ulaşamadıklarımız?

Hep aklıma takılmıştır böyle basit ama zor şeyler.

Acaba bu aşkın kanunu mu? Yoksa insanların zoru seçmesi mi?

Aşk asırlardır herkes tarafından bir tanımı olan ama hiç bir tanımın tam olarak tanıtamadığı bir nevi oyundur.Peki bu oyun bize karşı mı oynar? Yoksa bizimle mi?

İşte bu blog yazımda bunlardan bahsetmek istedim..

Herkes aşkı yaşamamış olsada mutlaka sevgiyi yaşamıştır.Aşkı somut kavram halinde görenlere inat soyut bir kavram olduğunu hep dile getirdim.İlla yaşamak mı lazım? Hayır,hissetmek yaşamanın yarısıdır.Her neyse.. Hayalimizdeki her şeyi bir bedende toplanmasına ilgi duyarız biz insanlar ve o bedene aşk dediğimiz bir duygu bağıyla bağllanırız.Karşılıklı veyahut karşılıksız.Hayalimizdeki her şeyi kapsayan bir beden sizin için ne kadar güzeldir (Her iki anlamda da güzel) Öyle değil mi? Bir başkası bunu anlayamaz.Bu durumda aşık olduğumuz bedendeki dış görünüş ön yargısını yarıya indirmiş olduk.O halde sizi seven ama sizin sevmediğiniz insanlara ki bunlar ULAŞABİLDİKLERİMİZ grubuna giriyor;İlgi duymazsınız.Ama karşılıkta vermenize gerek yok.Çünkü sevgi zararsızdır.Herkes illa zoru seçmez.Buradaki herkesten kastımız ise basit insanlar.Evet basit insanlar,çünkü onlar aşkı geçici bir heves sanıyorlar.Onları bırakın zoru seçmesinler ve ULAŞABİLDİKLERİNİ seçsinler.Ne olsa kaybedecekler.Biz her şeyi ile hayran kaldığımız zoru yani ULAŞAMADIKLARIMIZI seçelim.Onlara ulaşmak zordur ama imkansız değildir.

Şimdi bir diğer konumuza dönelim:Aşk asırlardır herkes tarafından bir tanımı olan ama hiç bir tanımın tam olarak tanıtamadığı bir nevi oyundur.Peki bu oyun bize karşı mı oynar? Yoksa bizimle mi?

Evet,Aşk bir oyundur.Kuralı basittir;Dürüstlük.Basit bir beceri oyunudur.Hileyi karıştırırsanız oyununuz biter.Aşk insanlara öyle bir oyun oynar ki kimi zaman en yakınınıza kimi zaman en uzaktakine aşık eder.Aslında sadece bununla kalmaz.Zorlu aşk üçgenleri bu oyunun en zor bölümüdür.Bir aşkta üçüncü kişi her zaman asıl oyuncular aracılığıyla oyuna dahil olmaz.Bazen tesadüfen bazen kasıtlı bir şekilde oyun üç kişi ile devam eder.Devam eder dedim ama sadece bir süre.Çünkü bu evrimde ilişkide bir seçim yapılması önerilir.Hatta önerilmez;yapılması şarttır.Bu demektirki: Aşk ne bize karşı oynar ne de bizimle oynar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder